Referenties

Wilt u in contact komen met een of meer van deze mensen, die bij mij een valkparkiet hebben aangeschaft, stuurt U dan een e-mail naar info@lutino.nl en vermeld daarin de na(a)m(en) van de valkparkiet(en). Ik verstrek u dan de gevraagde e-mailadres(sen).


 
Naam  
Geboortedatum  
Mutatie  
Eigenaar(s)  
Woonplaats  
Provincie   Drente


 

 Chico en Coco
Naam   Chico en Coco
Geboortedatum   2 April 2008
Mutatie   Wildkleur-bont en Witmasker-gepareld
Eigenaar(s)   Davy en Denise
Woonplaats   Alphen
Provincie   Gelderland

Hoi Hans,

het is alweer even geleden. ik heb wat foto´s gemaakt van Chico en Coco.

Hier mijn verhaaltje:

oké, de buitenvoliere met grasparkieten en kwartels is af. En weer begonnen het te kriebelen. Wat willen we nu.
Het is zo vreselijk stil binnen dat willen we helemaal niet, enfin, zo kwamen we bij de valkparkiet. Een prachtige vogel. Die ondeugende ogen, de oh zo eigenwijze kuif. En als we nou tamme hebben, heb je nóg meer plezier van want dan mag 'ie uit de kooi! Hoe gezellig!! Nou even googlen en we kwamen al gelijk op www.lutino.nl. Wat een berg aan informatie, en foto's wat het toch een betrouwbaar gevoel geeft. Wat een liefde voor de dieren. Dat schept gelijk al een band. Even mailen om toch wat persoonlijker contact te hebben, vind ik erg belangrijk als het gaat over het kopen van evt. dieren. We wouden super graag een geparelde witmasker! En die was er. Pas 3 weekjes dus moesten nog een tijdje wachten maar we hebben alle tijd. En dan uiteraard nog een, want alleen is ook maar zo alleen. Het is natuurlijk veel leuker om een vriendje erbij te hebben! Ze heten Chico en Coco. Nou die wachtweken waren zo voorbij en toen kwam het moment van ophalen. We moesten er ongeveer anderhalf uur op rijden. maar het is het driedubbel waard. We werden vriendelijk ontvangen met thee erbij. Een hele berg aan informatie en gezellig zitten kletsen. Toen mochten we onze vriendjes meenemen. We kregen een 'handleiding' voor de eerste tijd. Erg handig als je even niet weet of je niet te hard van stapel loopt bijvoorbeeld. Als gauw mochten ze in de kooi, op de vinger. Vanaf dag 1 al waren we vriendjes, en ze vertrouwde ons gelijk. Ik voelde meteen dat het goed zat.

Nu gaan ze elke dag als we thuis zijn de kooi uit. Zijn druk bezig met ze riedeltjes en woordjes te leren. Ze hebben zelf een eigen 'speeltuin' waar ze gezellig kunnen vertoeven als ze eruit zijn.

Hier nog wat foto's van de knapperds:

Groetjes van Denise en Davy
 

 Chippie en Chika
Naam   Chippie en Chika
Geboortedatum  
Mutatie   Witmasker
Eigenaar(s)   Michael en Petra
Woonplaats   Wateringen
Provincie   Zuid-Holland

Hallo hans

Hier een berichtje van ons, vindt je vast wel leuk want ik had de vorige keer nog beloofd dat ik foto's zou sturen van onze vogel chippie.

Je kunt nu echt heel goed merken dat het een mannetje is hij is af en toe zo bijdehand maar wil graag ook gezelschap der bij dus mijn vraag was ook wanneer heb je weer parkietjes?

We willen er graag nog eentje bij want hij zit nu eigenlijk de hele dag alleen thuis met de radio aan.

Maar zodra je dan ook thuis komt mag je dan ook niet meer weggaan van hem want dan roept die eigenlijk zowat de hele buurt bij elkaar en we kunnen ook niet heel eventjes naar de wc gaan want dan begint die toch achter elkaar te piepen en daarom denken wij dat het beter voor hem is om er nog eentje bij te doen want hij vraagt eigenlijk heel erg veel aandacht.

Maar het is zo'n leuke vogel als die in een goeie bui is hij kan zelfs al wat woordjes zeggen zoals; pappa kus en dan geeft die ook echt een kusje en hij kickt op allerlei kleuren en doeken dat vindt die dan
prachtig dan komt die er helemaal bij zitten en laat die alles horen wat die dan ook maar kan verzinnen echt leuk!

Ik heb ook een paar foto’s van chippie er bijgedaan, vind je vast wel leuk.
Voor nieuwe vogels houden we natuurlijk met je contact.

Groeten van petra en michael
 

 Fred en Wil
Naam   Fred en Wil
Geboortedatum   November 2004
Mutatie   Lutino gepareld
Eigenaar(s)   Hanneke en Sander
Woonplaats   Broek op Langedijk
Provincie   Noord-Holland

Eindelijk is het dan zo ver... na een jaar lang te hebben gewacht konden we een week voor kerst ons valkje Fred ophalen. Hij was al 12 weken, want ik had hem al een in augustus gereserveert en we konden hem pas in december ophalen vanwege de late oplevering van ons nieuwe huis! Maar Hans vond dit geen probleem, aangezien ik hem er al van overtuigd hoe graag wij dit valkje wilde. Nu is Fred 5 maanden en is vreselijk in de rui, maar we helpen hem zo veel mogelijk met zijn kriebels door hem lekker te kroelen en af en toe te douchen. Hij heeft de allermooiste gele kleur die we ooit hebben gezien, met mooie parels op zijn rug! Fred was direct al enorm tam, na 1 dag liep hij al te ijsberen in zn kooi, dat hij eruit wilde.
Hij is alleen nog maar tammer en liever geworden, we kunnen zoveel met hem, kusjes geven, kroelen, aaien en zelfs vastpakken zonder dat hij gaat bijten, dit is altijd handig voor het geval hij ooit ziek wordt. Nu vrienden van ons gezien hebben hoe lief Fred is, willen zij ook graag een valkparkiet en WEL bij Hans vandaan. Het is voor ons zo'n 3 uur rijden, van de kop van Noord-Holland naar Gaanderen, maar het is het zeker waard. Zo veel waard, dat we het in mei nog maar eens doen. Een vriendje voor onze Fred. We zijn er zeker van dat Hans dan weer een mooi tam valkje voor ons heeft uitgezocht. Ditmaal hebben we gevraagd om een Albino!!

Ik kan iedereen ter zeerste aanraden om je valkje bij Hans vandaan te halen, zo tam en lief en niet minder belangrijk een vrolijke en gezonde vogel. Volledig en mooi in zn veren, en niet zoals in tuincentra's zonder staart!! Daar hoor je zo-ie-zo je vogel niet vandaan te halen... ze horen ze daar niet eens te verkopen!!!

Hans, tot gauw en ik kan je niet vaak genoeg bedanken voor zo'n mooie en gezonde valk als Fredje!!

Liefs Hanneke en Sander

 

 Happy en Lucky
Naam   Happy en Lucky
Geboortedatum  
Mutatie   Lutino en gepareld
Eigenaar(s)   Mies Prinsen
Woonplaats   Arnhem
Provincie   Gelderland

Mijn Valkparkietjes (Belevenissen met mijn vogels)

In 1958 kreeg ik mijn eerste vogeltje van onze bovenburen cadeau, dat was een kanarie. We woonden toen nog als jong gezin in Roermond.
Een goed jaar later verhuisden we naar Den Haag en natuurlijk ging pietje mee.
Pietje floot bijna de hele dag. Als ramen en deuren dicht waren ging de kooi open en vloog hij vrij door onze flat waar hij zijn vaste zitplaatsjes al snel had gevonden.
Wel volgde hij mij overal waar ik ging. Als er gebeld werd zat hij als eerste in de hal boven op de kapstok en bleef daar gelukkig altijd rustig zitten.
Maar op een mooi zomerdag zorgde ons pietje voor de nodige hilariteit in de buurt.
Ik had de kooi met pietje, aan de voorkant van de flat, op het muurtje gezet. Dat deed ik wel vaker. Een tijdje later kreeg ik de schrik van mijn leven, het kooitje stond open en Pietje was verdwenen. Geschrokken zag ik dat hij wat verderop tegen de flat van de buren fladderde. Ik aarzelde geen moment, nam het kooitje en liep haastig van vier hoog naar beneden. Gelukkig was de Vrederustlaan een rustige straat, ik zette het kooitje midden op het fietspad en ik riep het pietje, zoals ik dat binnenshuis ook deed als ik hem niet zag, altijd kwam hij dan tevoorschijn.
Zo ook dit keer in de vrije lucht, Pietje staakte zijn gefladder en dook naar beneden, tippelde rond het kooitje om de opening te zoeken, keek nog eens om zich heen en ging naar binnen. Ik sloot dankbaar het kooitje en zag toen pas dat verschillende buren met verbazing en ongeloof, naar mij hadden gekeken.
Die dag floot pietje nog mooier. Hij had me laten zien dat hij het fijn had in zijn kooi.
Wat later kreeg ik mijn eerste kamervolière. Verschillende tropische vogeltjes werden er gehuisvest na zorgvuldige selectie, want ook vogels hebben zo hun voorkeur.
De jaren daarna heb ik verschillende nestjes met jonge vogeltjes zien op groeien, zomaar heel dichtbij. Mozambique sijsjes, blauwfazantjes, napoleonnetjes, zilverbekjes, oranjekaakjes en zebravinkjes. Mozambique sijsjes en zebravinkjes heb ik nog steeds. Zij zorgen altijd voor een vrolijke noot en zitten in een ruime volière, achter in mijn ateliertje.

Sinds enkele maanden heb ik ook in mijn kamer weer een volière, hierin houd ik twee valkparkietjes en dat is zo leuk, nooit heb ik kunnen vermoeden dat deze vogels zo gezellig konden zijn, echt een prima gezelschap, heel aanhankelijk ook.
Een goede vriend die mij enthousiast verhalen vertelde over zijn valkparkiet Kobus, zorgde er voor dat ik al snel plannen maakte om mijn vogelbestand weer uit te breiden.
Er werd al snel een grote kamervolière op wieltjes aan geschaft en op internet vond ik een vertrouwd adres van de Valkparkietenkwekerij "Lutino" van Hans van Embden in Gaanderen. Wat e-mail en telefoontjes later wist ik dat ik na enkele weken het eerste valkparkietje kon ophalen.
In Gaanderen trof ik een waar paradijs voor vogels aan, in een mooie omgeving.
Aan alles was de echte vogelliefhebber te herkennen. Het geheel zou een foto op internet verdienen
Al snel nam ik opnieuw contact op met deze kweker om een tweede valkje te bestellen. Wat een geluk dat er op dat moment nog een jonge vogel beschikbaar was. Na enkele weken kon ook dit beestje het nest verlaten en was de familie van Embden zo aardig deze vogel bij mij thuis af te leveren omdat ik op dat moment geen vervoer kon regelen.
27 September kwam de eerste en 23 Oktober de tweede bij mij in huis en zijn niet meer weg te denken. Iedere dag gaat de kooi open en vliegen ze vrolijk rond of zitten op de wilgentakken die ik boven de volière aan het plafond heb gemonteerd, maar zo gauw ik in de kamer kom zitten ze op mijn schouder. Als ik in de stoel zit, zitten ze bij me, vaak met de kopjes in de veren te slapen op mijn borst. Zij dwingen me op die manier ook tot het "knappen van een uiltje" omdat ik ze niet wil storen. Zo vertederend om te zien is ook het verschil in karakter. De grijs geparelde is heel ondernemend en vliegt haarzuiver tussen alles door, van onder naar boven, terwijl de zachtgele Lutino erg voorzichtig is, deze zit ook het liefst de hele tijd bij me.
En zoals vroeger mijn kanarie deed, gaan ook deze vogels vanzelf weer in de volière terug, ze willen tenslotte ook weer eten. Ze weten dat er dan wat trosgierst op ze wacht, dat leg ik in het voerbakje klaar als ze langer dan twee uren buiten de kooi zijn geweest. Ook dat weten ze al precies.

Zie hier mijn verhaal over mijn huisgenootjes de "Bengels" want zo noem ik ze.
Het zijn heel gezellige vogels, leuk om te houden en goed te verzorgen.
Ik geef ze met plezier alle ruimte.

Mies Prinsen


M.A.J. Prinsen
m.prinsen1@chello.nl
http://members1.arnhem.chello.nl/~m.prinsen
 

 Jackie
Naam   Jackie
Geboortedatum   09-2006
Mutatie   Wildkleur bont
Eigenaar(s)   Sandra
Woonplaats   Soest
Provincie   Utrecht

Alle begin is moeilijk.

Onze eerste ervaring met een Valkparkietje was helaas een teleurstellende. Slechts 3,5 maand hebben wij van ons vogeltje kunnen genieten.
Bij de dierenarts heeft het beestje het nog 2 dagen volgehouden, maar hij kwam, er niet meer bovenop.
Onze goed bedoelde liefdevolle verzorging ten spijt. Waarschijnlijk was het vogeltje te gevoelig voor infecties als gevolg van het zelf opfokken.
Gekocht in een dierenwinkel, uit het nest gehaald, het kon nog niet eens vliegen…. Volgens hen was dat de beste manier om een Valkparkiet tam te krijgen, door ze zelf op te fokken…. Nu weten we dat dat beslist niet zo is. Het is juist helemaal fout…..

En dan is het stil in huis.
Onvoorstelbaar dat je zo kan hechten aan zo’n klein aandachttrekkertje. We besloten dit trieste avontuur snel te vergeten en ons te verheugen op een nieuw Valkje. Maar deze keer van een professioneel adres.

Na enig speurwerk op het internet sprong de site www.Lutino.nl al gauw in het oog. Heldere overzichtelijke site, zonder toeters en bellen. Deskundige uitleg en vakbekwaam. Meteen de do’s en dont’s die men als (toekomstige) Valkparkiet houder weten moet.
Zie deze site van Hans van Embden als een test voor jezelf; kan je je er niet in vinden, begin er dan gewoon niet aan. De keus was voor ons klaar; willen we voor een gezonde sterke Valkparkiet zorgen, dan schaffen wij die aan bij Lutino.
Voordat wij de kwekerij Lutino van Hans van Embden bezochten hadden wij eerst per e/mail contact. Onze e/mails werden altijd binnen 1 dag beantwoord, dat maak je tegenwoordig ook wel anders mee… Dit adres gaf ons, zonder elkaar te hebben ontmoet, meteen een vertrouwd gevoel.

Tijdens ons eerste bezoek aan de kwekerij van Hans, die hij samen met zijn vrouw Geertje met ongelooflijk veel toewijding houdt, werden wij heropgevoed over het houden van een Valkje. Deze man weet werkelijk waar hij het over heeft en heeft 30 jaar ervaring in zijn bagage.
Het was eind augustus en veel broedsels waren net uit het ei of net uitgevlogen. We mochten gelijk een Valkje uitkiezen. Wij kozen voor een wildkleur. Maar je kunt kiezen uit vele kleurslagen.
Een net uitgevlogen vogel gelijk mee naar huis nemen? Vergeet het, niet bij Hans!
Net uitgevlogen vogels worden door de oudervogels nog een paar weken gevoerd en daarin zitten de zo belangrijke vitamines en antistoffen die ze juist zo hard nodig hebben om een lang en gezond vogelleven tegemoet te kunnen gaan. Bovendien is het uit den boze een broedsel te verstoren door er jongen uit te halen.
Pas als die voederweken die nog bij het broedproces horen zijn afgelopen en de ouders de jonge vogels gaan afstoten, maken Hans en Geertje het vogeltje helemaal tam voor je, als je dat wilt. Dat gebeurt in een aparte speciaal daarvoor ingerichte ruimte. Een Valkje gaat daar pas de deur uit als het ongeveer 8 weken oud is.

Na dit eerste bezoek brachten we nog eens een bezoekje, gewoon om te kijken hoe ons vogeltje het deed. Gastvrijheid staat bij Hans en Geertje hoog in het vaandel.
Toen wij ons vogeltje kwamen ophalen was het bij Hans en Geertje wederom de gebruikelijke zoete inval van vogelliefhebbers. De koffie smaakte ons weer goed en we genoten onderwijl van een grijze roodstaart die juist met zijn verzorgers aan de grote keukentafel waren aangeschoven. Als een volwaardig huisdier zat deze prachtig uitziende vogel bij de eigenaresse in de nek, half in de jas. Ook aangeschaft bij Hans, want naast Valkparkieten kweekt hij ook diverse soorten papagaaien. Werkelijk prachtige exemplaren.
Er volgden vele gezellige gesprekken, natuurlijk doorspekt met Hans´ zeer serieus te nemen adviezen!

Het is nu januari 2007 en ons Valkje is ruim 4 maand oud. Het vogeltje doet het uitstekend, is kwiek, levendig en zit lekker in de veren. Drie delig grijs noemen wij zijn mooie verenpakje. Hij vliegt elke dag af en toe vrij in de kamer rond. Zijn voer is alleen in zijn kooi, zo vind hij het nooit erg om weer in zijn kooi terug te keren. Na zijn nodige vliegrondjes, waarbij hij een behoorlijke snelheid op kan bouwen, komt hij altijd gezellig bij je zitten. Af en toe een douche uit de (schone, alleen voor hem bestemde) plantenspuit vind hij heerlijk en zijn favoriete snoepje is een sperzieboontje en een stukje trosgierst.
Wij genieten van ons mooie, gezonde en schattige Valkje. En als we nog een vraag hebben, dient Hans ons meteen weer van deskundig advies.
Wij wensen iedere (toekomstige) Valkparkiet bezitter hetzelfde toe en raden dan ook aan een Valkparkiet aan te schaffen bij dit 100% professionele adres; Hans van Embden van Lutino.

Familie Veens, Soest.
 

 James Bond
Naam   James Bond
Geboortedatum  
Mutatie   Witmasker-bont
Eigenaar(s)   Jolanda, Carlo, Antoon,Josje, en Jan
Woonplaats   Zieuwent
Provincie   Gelderland

Hallo Hans,

James Bond is pas een paar dagen bij ons in huis en we kunnen hem nu al niet
meer missen!
Toen we zaterdag thuiskwamen, hebben we hem lekker even rustig in zijn kooi
gezet, zodat ie de boel kon gaan verkennen. Hij was nog een beetje onder de
indruk van de rit naar huis en zat wat stilletjes op zijn zitstok.
Opeens kreeg hij het voer in de gaten en begon hij lekker te eten.
Toen hij genoeg gehad had, keek ie op en was meteen veel allerter. Hij gaf
heel duidelijk aan, dat ie uit de kooi wilde. Dus alle gordijnen toch maar
dicht en even proberen, wat ie doet wanneer het deurtje openging. Hij kwam
meteen op mijn schouder zitten om een knuffel te halen. De hele avond heeft
ie bij iemand gezeten en lekker zitten vrijen. Ongelooflijk, wat dat beestje
al tam is!
Nu begint hij de dagelijkse routine al een beetje door te krijgen: 's
morgens moet hij in de kooi blijven en lijkt dat ook te begrijpen. Hij
vliegt dan niet tegen de kooi aan, maar zodra ik thuiskom... dan gaan de
gordijnen dicht (ik laat ze iedere keer iets verder open) en dan vliegt hij
meteen op mijn schouder zodra het deurtje opengaat. De hele middag mag hij
dan uit zijn kooi, wanneer hij wil tenminste.Ik ben hier dus nu regelmatig
aan het werk met een valkje op mijn schouder. Wanneer ik hem dan even niet
kan gebruiken, zet ik hem even in zijn speelboom, die we al voor de
grasparkieten hadden gemaakt, maar die hebben er nooit zoveel mee gedaan.
Soms zet ik hem ook even erug in de kooi (met de deur open) om hem toch even
rust te gunnen. Hij schrikt ook nergens van: dichtslaande deuren, de
stofzuiger, het gaat allemaal goed. Hij begint nu ook steeds meer zijn
vleugels te gebruiken (vooral om van het ene gezinslid naar het andere te
vliegen, maar dat gaat hem al goed af) en het huis in vlucht te verkennen.
Hij vindt het helemaal heerlijk om lekker op tafel rond te paraderen en
lekker te spelen met een touwtje, of wat ander speelgoed. Lekker in het
middelpunt van de belangstelling.
Bijgaand een paar foto's, zodat je kan zien waar hij terechtgekomen is.
Wanneer hij zijn eerste rui achter de rug heeft, zullen we ook nog wel wat
foto's mailen, zodat je kunt zien hoe hij geworden is.

Groetjes vanuit Zieuwent,

Jolanda van den Putte en natuurlijk ook van
Carlo, Antoon, Josje en Jan

 

 Kees
Naam   Kees
Geboortedatum   2 juli 2006
Mutatie   Grijzeroodstaart
Eigenaar(s)   Tamara
Woonplaats   Doetinchem
Provincie   Gelderland


 

 Kippie
Naam   Kippie
Geboortedatum   26-03-2002
Mutatie   Wildkleur
Eigenaar(s)   Paul
Woonplaats   Rotterdam
Provincie   Zuid-Holland

Omdat ik een speelkameraadje zocht voor mijn valkparkiet ben ik op zoek gegaan. Via een advertentie werd er bij Valkparkieten-kwekerij Lutino een jonge Valkparkiet aangeboden. Nadat deze oud genoeg was om voor zichzelf te zorgen heb ik hem opgehaald. Maar hoe moet zo’n jong Valkje nou heten? Na veel denkwerk heb ik hem Kippie genoemd.

Kippie was al vanaf het begin gewend aan mensen en liet zich ook graag aanhalen. Op zijn koppie krauwelen vind ie wel het fijnste. Kippie vind het ook heel fijn om op je schouder of op het toetsenbord van de computer te gaan zitten, nu alleen Kippie nog leren typen want wat er nu op het scherm komt ……
Bijten doet Kippie gelukkig ook niet want sommige Valkparkieten bijten echt heel hard. Eerst moest Kippie natuurlijk het huis een beetje leren kennen maar na een paar dagen ging ie al op onderzoek uit zo nieuwsgierig als ie is. Met mijn andere parkiet is Kippie nu ook dikke maatjes geworden en de woordjes die mijn andere Valkparkiet zei en de liedjes die hij floot nam Kippie razendsnel over. Nu heb ik dus twee Valkparkieten die tegen elkaar de tune van het A-team fluiten? Toen opeens een noodkreet van een kennis die wegens omstandigheden zijn twee valkparkieten weg moest doen.

Nu heb ik er vier en de ruimte in één kooi was natuurlijk te klein. Daarom snel een kamervolliere gekocht zodat ze de ruimte hebben. Wel een gezellige boel en ze kunnen alle vier goed met elkaar overweg. Kippie begint nu na een half jaar van jas te wisselen, hij begint nu een heel mooi fel geel koppie te krijgen en hij gaat er schitterend uit zien. Een mooiere en lievere Valkparkiet kan je je bijna niet voorstellen.

Ik ben in elk geval heel blij met Kippie en ik wil hem ook nooit meer kwijt,

Paul
 

 Loekie & Cookie
Naam   Loekie & Cookie
Geboortedatum  
Mutatie   Wildkleur & Gepareld
Eigenaar(s)   Xander, Mirella (Verbaas) & Zoë
Woonplaats   Amersfoort
Provincie   Utrecht


 

 Misty
Naam   Misty
Geboortedatum   21-03-2004
Mutatie   Geparelde valkparkiet
Eigenaar(s)   Patricia van der Linden
Woonplaats   Wouw
Provincie   Noord-Brabant

Hallo meneer en mevrouw van Embden,

Het gaat heel goed met Misty hier bij ons, hij zit al lekker bij ons op onze schouder en wil overal bij zijn.
Hij is gelijk gaan eten toen we thuis kwamen en begroet ons meteen als we thuis komen.
Het liefste komt hij meteen uit de kooi om lekker bij ons te zitten dus doen we dat ook maar.
Dat wilden we alvast even melden en we zullen af en toe een foto sturen zodat jullie weten hoe het met Misty gaat.

Groetjes Patricia, Rowdy en Misty.
 

 Pino en Biko
Naam   Pino en Biko
Geboortedatum   Pino 7 maart 2004
Mutatie   Lutino
Eigenaar(s)   Joyce van Zeist
Woonplaats   Apeldoorn
Provincie   Gelderland

Beste Fam.van Embden,

Ik was opzoek naar een Lutino valkje voor mijn eigen valkje,een wildkleur popje die ik al 3,5 jaar heb.

Ik kwam via het surfen op het net,bij www.lutino.nl

Er waren jonge Lutino's geboren,het wachten op de nieuwe aanwinst kon beginnen,wat duurde dat lang,haha

Toen kon ik Pino ophalen,en wat een schatje zeg.Totaal niet bang,en de terugreis zat hij me heel schattig aan te kijken.

Thuis aangekomen deed ik hem in een aparte kooi,omdat ik hem eerst aan mij wilde laten wennen,
maar dat was niet nodig hoor, hij kwam op mijn vingers,ik kon er gelijk mee kroelen, en kusjes geven.

Met mijn 1e valkje klikt het ook goed, Pino zat na 2dgn al bij haar in de kamervoliere

Ze laten elkaar helemaal vrij, en jagen elkaar ook niet op, eten gezamelijk wat af en toe ook eens tot gemopper kan lijden, erg grappig om te zien.

Pino is een valkje wat graag schommelt en ook graag bij je wil zitten op je hoofd of schouder, en is erg op je gericht blijft ondanks dat er een ander valkje is dat geld natuurlijk ook voor Biko mijn eerste, maar zij is ook nog steeds een echte kroelkont, en niks veranderd.

Ik ben echt door Pino aangestoken met het valkjes virus,ik kan er wel uren naar kijken, en hoop er nog lang van te kunnen genieten.

Nogmaals bedankt Hans, voor een wereld valkje.

groetjes Joyce 28 

 Sweety
Naam   Sweety
Geboortedatum  
Mutatie   Wildkleur
Eigenaar(s)   Cindy en Alisha
Woonplaats   Den Haag
Provincie   Zuid-Holland


 

 Tommy
Naam   Tommy
Geboortedatum   1/6/2006
Mutatie   Timneh grijzeroodstaart
Eigenaar(s)   Hans en Geertje
Woonplaats  
Provincie   Gelderland

Dit is onze Timneh Grijzeroodstaart, een ondersoort van de Congo Grijzeroodstaart.

Tommy is echt een unieke vogel die zeer intelligent is zeer goed kan spreken en totaal geen stof afgeeft in de kamer.

Wij hebben Tommy vanaf 2006 netjes opgevoed en hem zelfs geleerd om op zijn hoofd te gaan staan, wat gewoon uniek te noemen is, zie bijgaande foto.

Een Timneh is gewoon de idiale vogel voor in de huiskamer, die zeer veel kan leren en ontzettend slim is.

Wij kweken met meerdere koppels Timneh en Grote Grijzeroodstaarten en hebben bijna het hele jaar door diverse jongen beschikbaar.

Informeer vrijblijvend.

Hoogachtend

Hans van Embden